biszkopty
2 szkl. mleka
400 ml śmietany
1,5 szkl. cukru
2 łyżki żelatyny
4 galaretki (różne smaki)
Dzień wcześniej rozpuścić 3 galaretki, każdą w 1,5 szkl. wody po zastygnięciu i stwardnięciu pokroić w kostkę.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami nasączonymi w czwartej galaretce.
Cukier rozpuścić w śmietanie. W pół szkl. ciepłej wody rozpuścić żelatynę. 1 szkl. mleka zagotować, do gotującego mleka wlać ostudzoną żelatynę, a następnie pozostałe mleko. Ostudzić. Do chłodnego mleka dodać śmietanę, a następnie pokrojoną galaretkę.
Włożyć do lodówki, gdy stężeje zalać czwartą galaretką rozpuszczoną w ilości wody podanej na opakowaniu.
Smacznego!!!!!!!!