Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Zupa jesienna

Autor: Zuzia, dodano: 2011-09-13 21:18:05

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka (50 dag)

3 łyżki oleju

przyprawa do kurczaka

1 duża cebula

2 ząbki czosnku

3 ziemniaki

3 marchewki

1 pietruszka korzeń

1 seler korzeń

5 łyżek przecieru pomidorowego

2 liście laurowe

ok. 3 litry bulionu

Vegeta

majeranek

sól

pieprz

Wykonanie:

Filet z kurczaka pokroić w kostkę i obsypać dużą ilością przyprawy do kurczaka, a następnie zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę w kostkę i zmiażdżony czosnek. Na koniec dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler. Chwilkę razem smażyć. Dodać bulion, przecier pomidorowy i liście laurowe. Razem wymieszać i gotować do miękkości warzyw.

Przyprawić do smaku Vegetą, majerankiem, solą i pieprzem.

Podawać zupę na gorąco.

Smacznego.