Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Rafaello z krakersami

Autor: Zosia, dodano: 2006-03-20 18:05:26

Składniki:

Krem:

1 litr mleka

2 żółtka

2 cukry waniliowe

1 szklanka cukru

2 łyżki mąki ziemniaczanej

4 łyżki mąki pszennej

1 kostka margarymy

20 dag kokosu

Ponadto:

2 duże paczki krakersów Lajkonik (20 dag)

Wykonanie:

W 1 szklance mleka rozpuścić żółtka, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Resztę mleka zagotować z cukrem, i do gotującego się mleka wlać rozpuszczone w mleku mąki. Ugotować budyń i ostudzić.

Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dodając zimny budyń i kokos.

W prostokątnej formie wyłożyć warstwę krakersów, na nie wyłożyć krem, i przykryć kolejną warstwą krakersów, lekko docisnąć. Schłodzić w lodówce.

Smacznego.