Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Rafaello

Autor: Aneczka, dodano: 2006-11-21 22:33:05

Składniki:

Biszkopt:

4 jajka

0,6 szklanki mąki pszennej

0,6 szklanki cukru

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa kokosowa:

2 tabliczki białej czekolady

2 śnieżki w proszku

450 ml śmietany 18%

20 dag kokosu

Wykonanie:

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec około 30 minut w temperaturze 165 st. C. Ostudzić.

Czekoladę pokruszyć do garnka i roztopić na parze. Lekko schłodzić. Ubijając dodawać po łyżce śmietany, ubijać. Dodać śnieżkę w proszku, i nadal ubijać. Dodać 3/4 opakowania wiórek kokosowych, dalej ubijać.

Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę kokosową i rozsmarować. Całość posypać pozostałym koksem. Schłodzić w lodówce przez około 2 godziny.

Smacznego.