Biszkopt:
4 jajka
0,6 szklanki mąki pszennej
0,6 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa kokosowa:
2 tabliczki białej czekolady
2 śnieżki w proszku
450 ml śmietany 18%
20 dag kokosu
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec około 30 minut w temperaturze 165 st. C. Ostudzić.
Czekoladę pokruszyć do garnka i roztopić na parze. Lekko schłodzić. Ubijając dodawać po łyżce śmietany, ubijać. Dodać śnieżkę w proszku, i nadal ubijać. Dodać 3/4 opakowania wiórek kokosowych, dalej ubijać.
Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę kokosową i rozsmarować. Całość posypać pozostałym koksem. Schłodzić w lodówce przez około 2 godziny.
Smacznego.