biszkopt z 4 jajek
Masa:
3 szklanki mleka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
25 dag margaryny
Posypka:
3 łyżeczki margaryny
3 łyżeczki cukru
2 paczki wiórków kokosowych
Ponadto:
wiórki kokosowe
1 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę pszenną. Do gotującego się mleka wlać wymieszane mleko z mąką i zagotować do konsystencji budyniu. Ostudzić. Do wystudzonej masy dodać roztopioną margatynę i wymieszać.
Na patelni rozpuścić margarynę z cukrem. Dodać wiórki kokosowe i usmażyć na złoty kolor. Część wiórków można dodać do masy budyniowej.
Na biszkopcie rozłożyć masę budyniową. Środek masy posypać białymi wiórkami kokosowymi, a boki smażonymi wiórkami (posypką).
Smacznego.