Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Rafaello

Autor: Wiola, dodano: 2006-02-26 15:31:54

Składniki:

2 duże paczki krakersów

20 dag wiórek kokosowych

1 paczka migdałów (płatki)

1 kostka masła

1 litr mleka

1 szklanka cukru

1 cukier waniliowy

3 łyżki mąki ziemniaczanej

3 łyźki mąki pszennej

Wykonanie:

W części mleka rozprowadzić obydwie mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mąkę i mieszając ugotować budyń, wystudzić.

Masło utrzeć na puch i dodać stopniowo zimną masę budyniową. 1/3 wiórek kokosowych zostawić, a resztę wsypać do masy wymieszać.

Na blachę rozłożyć jedną paczkę krakresów i połowę masy potem drugą paczkę krakersów i resztę masy.

Udekorować kokosem i migdałami. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Smacznego.