Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Pieczeń wieprzowa na ostro

Autor: GazD, dodano: 2005-08-29 13:23:40

Składniki:

ok. 1,30 kg karkówki z kością

25 dag cebuli

3 pomidory

70 dag marchwi

1 szklanka rosołu

2-3 łyżki przecieru pomidorowego

musztarda

sól

pieprz

curry

zielona pietruszka

Wykonanie:

Karkówkę oddzielić od kości, umyć i osuszyć. Następnie mięso natrzeć musztardą i obsypać przyprawami. Włożyć do brytfanki, dodać trochę masła. Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok. 200 st. C. i piec ok. 90 minut.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Obrać i pokroić w kostkę marchew i cebulę. Razem z pokrojonymi pomidorami dać do garnka, podlać wodą i dusić. Następnie wlać rosół, przecier pomidorowy wymieszany z 1/2 szklanki wody i dodać curry. Gotować pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut. Dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i przyprawy.

Gotowe mięso pokroić na plastry i polać sosem.

Podawać na ciepło z ziemniakami.

Smacznego.