Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Pasta serowo-paprykowa

Autor: Ola, dodano: 2011-06-20 16:09:53

Składniki:

2 małe topione serki

2 jajka

1/2 żółtej papryki

2-3 łyżki majonezu

sól

pieprz

świeży koperek

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Żółtą paprykę opłukać i pokroić w małą kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.

Topione serki rozgnieść widelcem. Dodać jajka, żółtą paprykę, majonez i koperek. Razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Włożyć do lodówki do schłodzenia. Schłodzoną gotową pastą smarować kromki razowego chleba. Można udekorować plasterkami rzodkiewki.

Smacznego.