2 brzoskwinie
2 kiwi
1 garść truskawek
1 garść jagód
1 garść malin
1 garść czereśni
25 dag jogurtu naturalnego
3 łyżki miodu
10 dag herbatników
5 dag gorzkiej czekolady
3 łyżki mleka
listki melisy
Owoce opłukać, osuszyć i oczyścić z szypułek, pestek oraz obrać ze skórki (kiwi).
Duże owoce pokroić w kostkę i razem wymieszać.
Do dwóch dużych pucharków wyłożyć połowę owoców, następnie wyłożyć warstwę jogurtu naturalnego, miodu i pozostałe owoce. Na górze rozłożyć pokruszone herbatniki.
Czekoladę połamać i dodać mleko. Razem podgrzewać i mieszać, aby masa się połączyła. Polewą czekoladową polać herbatniki. Udekorować listkami melisy.
Gotowe pełne owoców pucharki podać na stół. Świetnie smakują na świeżym powietrzu, w słoneczny dzień pod parasolem :)
Smacznego.