Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Mazurek Krówka

Autor: kasica75, dodano: 2007-11-05 01:24:58

Składniki:

Ciasto:

225 g masła

1/2 szklanki cukru

1 jajko

2 żółtka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 szklanki mąki wrocławskiej

Polewa:

1 kg cukierków krówek

1/2 kostki masła

2 łyżki kakao

migdały do ozdoby

Wykonanie:

Masło posiekać z cukrem, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy lub tortownicy i upiec. Ostudzić.

Krówki rozpuścić w rondelku z 2 łyżkami wody i mieszać. Dodać masło i wymieszać. Polewę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Polewami polać ostudzone ciasto.

Mazurek udekorować migdałami według własnej fantazji.

Smacznego.