Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Kotleciki rybne

Autor: Zuzia, dodano: 2006-07-08 19:02:00

Składniki:

50 dag filetów rybnych (np. z mintaja)

1 czerstwa bułka

ok. 1 szklanki mleka

2 cebule

2 jajka

4-5 ząbków czosnku

sól

pieprz

majeranek

oregano

bułka tarta

Wykonanie:

Czerstwą bułkę moczyć w mleku przez ok. 30 minut, następnie odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, ostudzić.

Filet z ryby, odciśniętą bułkę, ostudzoną cebulkę i pokrojony w kostkę czosnek zmielić w maszynce do mięsa. Następnie dodać do tego jajka, sól, pieprz, majeranek i oregano. Dokładnie wyrobić ręką. W przypadku gdyby farsz wyszedł za rzadki, dodać trochę bułki tartej.

Z gotowego farszu formować owalne kotleciki i lekko je spłaszczać. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką.

Składnik wystarczą na 4-5 porcji.

Smacznego.