Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Kiszona biała kapusta

Autor: Zuzia, dodano: 2011-07-21 12:20:49

Składniki:

1 kg białej kapusty

3 średniej wielkości marchewki

1 łyżeczka kminku

3 dag soli (najlepiej szarej)

Wykonanie:

Kapustę i marchew obrać i opłukać. Kapustę poszatkować, a marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Do kamiennego garnka przełożyć kapustę i marchew. Następnie dodać kminek i sól. Razem wymieszać i ugnieść, aż kapusta puści sok. Całość powinna być pokryta sokiem. Przykryć talerzykiem i obciążyć dużym słoikiem wypełnionym wodą i przykryć gazą.

Pozostawić tak w temperaturze pokojowej na około 3 dni. Potem kapustę trochę wymieszać drewnianą łyżką, a następnie przenieść w ciemne i chłodne miejsce.

Smacznego.