Ciasto:
3 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
szczypta soli
1 1/2 szklanki mleka
Dodatkowo:
1/2 kg wiśni
masło
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki cukru
Do dekoracji:
cukier puder
Wiśnie umyć, osuszyć i wypestkować. Żaroodporne naczynie posmarować masłem. Do wiśni dodać bułkę tartą i cukier. Razem wymieszać i wyłożyć na dno żaroodpornego naczynia.
Jajka ubić, dodać cukier i dalej ubijać na puszystą gładką masę. Dodać mąkę pszenną, szczyptę soli i mleko. Razem wymieszać i wylać do żaroodpornego naczynia (nie przykrywamy pokrywką).
Włożyć do piekarnika i włączyć go. Gdy piekarnik nagrzej się do 180 st. C. piec przez 35 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.
Smacznego.