Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Wielkanocny chrzan

Autor: Zuzia, dodano: 2011-04-12 13:35:50

Składniki:

5 jajek

2 szklanki śmietany 18%

4 łyżeczki cukru

4 łyżki octu 10%

sól

2 szklanki startego korzenia chrzanu

Wykonanie:

Surowe jajka wbić do garnka. Dodać śmietanę, cukier, ocet i szczyptę soli. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Do powstałej masy dodać starty chrzan. Całość położyć na małym ogniu, zagotować cały czas mieszając. Gotować przez około 5 minut. Następnie ostudzić i podawać udekorowany rzeżuchą.

Gotowy wielkanocny chrzan podać na stół razem z ugotowanymi na twardo jajkami.

Smacznego.