Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Zupa migdałowa - nowa propozycja na zupę wigilijną

Autor: Zuzia, dodano: 2011-11-15 15:32:55

Składniki:

10 dag rodzynek

ok. 2 litry mleka

2 pełne łyżki cukru

1 łyżka cynamonu

1 łyżka cukru waniliowego

10 dag ryżu (1 woreczek)

20 dag płatków migdałów

Wykonanie:

Rodzynki zalać gorącą wodą i zostawić pod przykryciem do ostudzenia.

Mleko zagotować z cukrem, cynamonem i cukrem waniliowym. Dodać odcedzone rodzynki i gotować razem na małym ogniu przez około 10 minut.

Ryż ugotować, odcedzić i wrzucić do zupy. Płatki migdałów zrumienić na patelni i dodać do zupy. Wszystko razem wymieszać i gotowe.

Smacznego.