Ciasto:
25 dag mąki
1/2 kostki masła
1-2 jajka
Farsz:
20 dag filetu z kurczaka
10 dag szynki
10 dag pieczarek
1 czerwona papryka
puszka kukurydzy
puszka zielonego groszku
1 duża cebula
5 dag żółtego sera
3 jajka
sól
pieprz
Mąkę zagnieść z masłem i jajkami. Ciasto schłodzić w lodówce. Następnie ciastem wyłożyć wysmarowaną tłuszczem formę.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i smażyć na złoty kolor. Ostudzić. Pieczarki pokroić w słupki i przełożyć na patelnię. Smażyć na złoty kolor i ostudzić. Szynkę pokroić w paski, a cebulę i paprykę w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy.
Tak przygotowane składniki dać do jednej miski, wbić jajka i doprawić do smaku. Wymieszać.
Masę wylać na surowe ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut. Na ok. 5 minut przed końcem pieczenia wierzch ciasta posypać startym na tarce o dużych oczkach serem.
Podawać na gorąco.
Smacznego.