60 dag długich polędwiczek wieprzowych
2 twarde jabłka
bułka tarta
koperek
zielona pietruszka
3 łyżki musztardy
majeranek
tymianek
rozmaryn
sól
pieprz
4 łyżki oleju
1 szkl. bulionu
Polędwiczki oczyścić z błon, rozkroić wzdłuż na pół (ale nie do końca) i rozbić. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Mięso natrzeć majerankiem, tymiankiem, rozmarynem, solą i pieprzem.
Rozbite mięso posmarować musztardą, rozłożyć plasterki jabłek, posypać bułką tartą, koperkiem i zieloną pietruszką. Mięso zwinąć w rulon i związać nicią. Taką polędwiczkę zrumienić na rozgrzanym oleju. Następnie podlać bulionem i dusić przez około 60 minut w rondlu pod przykryciem na średnim ogniu.
Smacznego.