Biszkopt:
1/2 Szklanki cukru
4 jajka
1 szklanka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki wody
2 łyżki oleju
Masa:
2 paczki wiórków kokosowych
1/2 kostki tłuszczu do kokosu
2 paczki budyniu śmietankowego
3/4 l mleka
1 kostka masła
dżem do posmarowania biszkoptu
1. Ubić wszystkie składniki ciasta.
2. Napełnić blachę, piec 30 minut.
3. Gdy zrobiony już biszkopt wystygnie, smarujemy dżemem.
4. Dwie paczki budyniu mieszamy z 3/4 l mleka i gotujemy.
5. Zimny budyń mieszamy z 1 kostką masła.
6. Zrobioną masę nakładamy na biszkopt, posmarowany wcześniej dżemem.
7. 1/2 kostki tłuszczu rozpuszczamy w garnku, następnie wsypujemy 2 paczki kokosu, mieszamy do tego czasu aż wiórki zrumienią się.
SMACZNEGO !!!!