Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Jajka faszerowane rzodkiewką

Autor: Zuzia, dodano: 2011-04-19 12:07:04

Składniki:

5 jajek

6 średniej wielkości rzodkiewek

1 łyżka majonezu

1 łyżka śmietankowego serka

słodka papryka w proszku

sól

pieprz

liście zielonej sałaty

koperek

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, przekroić na połowę i wyjąć żółtka.

4 główki rzodkiewki umyć i zetrzeć w skórce na tarce o dużych oczkach. Lekko posolić i odstawić na około 10 minut. Żółta zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do żółtek dodać majonez i serek, razem wymieszać. Dodać do nich słodką paprykę w proszku, sól i pieprz. Na koniec dodać odciśnięte z soku rzodkiewki.

Połówki białek ułożyć na liściach zielonej sałaty. Gotową pastą z żółtek i rzodkiewki napełniać połówki białek. Pozostałe rzodkiewki pokroić w plasterki i udekorować nimi jajka. Całość posypać pokrojonym koperkiem. Gotowe jajka można podać na Świąteczny stół.

Smacznego.