Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Jajka faszerowane ogórkiem i rzodkiewką

Autor: RadeK, dodano: 2012-04-03 23:40:42

Składniki:

6 jajek

1 łyżka majonezu

1 łyżka śmietany 18%

świeży koperek

kilka rzodkiewek

1/2 świeżego ogórka

sól

pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i przekroić na połowę.

Żółtka wyciągnąć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wymieszać z majonezem, śmietaną i drobno pokrojonym koperkiem. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w małą kostkę. Dodać do żółtek i razem wymieszać. Na koniec dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku.

Gotowym farszem napełniać połówki jajek. Udekorować gałązkami koperku.

Smacznego.