Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!

Filadelfia

Autor: Iwona, dodano: 2008-03-29 12:35:47

Składniki:

- 30 dkg sucharów - zmielić w maszynce lub dokładnie pokruszyć

- krem nutella (ok. 400 ml )

- 1/2 l śmietany 30% - ubić na sztywno

- 1/2 kg twarogu mielonego waniliowego (wiadereczko)

- żelatyna spożywcza (rozpuszczona w 1/2 litra gorącej wody)

- płatki migdałów

- 2 galaretki owocowe

- owoce z puszki lub świeże do dekoracji wierzchu ciasta

Wykonanie:

Połączyć zmielone suchary z nutellą i wykleić tą masą blaszkę średniej wielkości.

Ubitą śmietanę dodać do twarogu, do tego rozpuszczoną żelatynę (1/2 szklanki), jak wystygnie dodać do masy i dokładnie wymieszać w mikserze.

Wyłożyć masę na ciasto, na to płatki migdałowe, na wierzch owoce, po czym zalać tężejącą galaretką.

Smacznego.