ok. 50 dag makaronu świderki
4 łyżki oleju
2 średnie cebule
4 parówki
1 żółta papryka
1 zielona papryka
6 ząbków czosnku
5 jajek
20 dag żółtego sera
oregano
zioła prowansalskie
ostra papryka w proszku
sól
pieprz
Dodatkowo:
ketchup
Makaron świderki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju (na dużej i głębokiej patelni lub rondlu). Dodać pokrojone w plasterki parówki i w paski pokrojone papryki (żółtą i zieloną). Następnie dodać ugotowany makaron i zmiażdżony czosnek. Razem smażyć jeszcze przez około 10 minut. Następnie wbić jajka i mieszać. Gdy jajka się zetną dodać przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, ostrą paprykę w proszku, sól i pieprz. Na koniec dodać starty na tarce o małych oczkach żółty ser.
Podawać na gorąco z dodatkiem ketchupu. Obiad pychotka - zasmakuje każdemu :)
Smacznego.