Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Boczniaki marynowane

Autor: GazD, dodano: 2005-08-29 11:50:17

Składniki:

1 kg boczników

2 litry wody

1 łyżeczka soli

1 łyżka cukru

1 łyżeczka kwasku cytrynowego

pieprz w ziarenkach

ziele angielskie

Wykonanie:

Oczyszczone kapelusze boczniaków obgotować. Następnie pokroić w szerokie pasy lub zwinąć w rulony. Ułożyć w słoikach (niezbyt ciasno).

Do słoików włożyć po 2-3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.

Zagotować wodę z solą i cukrem, zakwasić. Następnie zalać boczniaki i zapasteryzować.

Smacznego.