Witaj!!! Na stronie znajdziesz już 545 przepisów.
przegladaj
dodaj przepis
przepisy na maila
Czy chcesz otrzymywać nasze nowe przepisy kulinarne wprost na Twój adres email?

Nic prostszego - po prostu podaj swój adres email i czekaj na wspaniałe przepisy z serwisu www.dobreprzepisy.pl.

P.S. Żeby wszystko było jasne wcześniej zapoznaj się
z naszą »Polityką Prywatności«
Chcę otrzymywać nowe dobre przepisy:
Adres email:
Tak. Zgadzam się z »Polityką Prywatności«.
Pamiętaj - nigdy, nikomu nie udostępniamy Twojego adresu email!
Wybierz kategorię

Bakłażany smażone z papryką

Autor: Zuzia, dodano: 2007-11-22 20:45:38

Składniki:

1 duży bakłażan

oliwa z oliwek

2 czerwone papryki

2 cebule

2 ząbki czosnku

2 łyżki nasion słonecznika

oregano

tymianek

cukier

sól

pieprz

Wykonanie:

Bakłażana przekroić na pół, a następnie pokroić w plastry o grubości 5 mm. Każdy plaster posolić i odstawić na około 30 minut. Po czym osuszyć go na ręczniku papierowym. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka, a czosnek zmiażdżyć.

Na rozgrzanej oliwie z oliwek zrumienić plastry bakłażana. Po około 20 minutach dodać paprykę, cebulę i czosnek. Dodać do tego ziarna słonecznika, oregano, tymianek, cukier, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć około 20 minut na małym ogniu.

Podawać na gorąco.

Smacznego.