Ciasto:
25 dag margaryny
6 łyżek wody
3 łyżki kakao
1 1/2 szklanki cukru
6 żółtek
3 białka
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Pianka kokosowa:
3 białka
1 szklanka cukru
20 dag wiórków kokosowych
Margarynę roztopić z wodą, kakao i 1/2 szklanką cukru. Masę zagotować. Po przestudzeniu dodać 6 rozkłóconych żółtek, mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz pianę ubitą z 3 białek. Całość dokładnie wymieszać i wylać na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę.
3 białka ubić z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Wymieszać i wykładać piankę porcjami na surowe ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego.